Päivän haastattelu, Uutiset

Salibandyväki huolissaan rajoitusten vaikutuksista

Salibandyväki huolissaan rajoitusten vaikutuksista

Suomen suosituimpiin liikuntamuotoihin lukeutuva salibandy on yksi lajeista, jonka harrastaminen on vaikeutunut monessa paikassa koronarajoitusten vuoksi. Paitsi liikunnalliset vaikutuksia, tarjoaa laji puitteita myös sosiaaliseen kohtaamiseen.

Urheiluseuratoiminnassa vapaaehtoistyö on harrastuksena liki yhtä yleinen kuin varsinainen liikunnan harrastaminen. Noin 500 000 suomalaista tekee vuosittain vapaaehtoistyötä liikunnan ja urheilun parissa. Rekisteröityneitä liikunnan harrastajia on suomalaisten urheiluseurojen piirissä noin 550 000 ihmistä. Salibandyssä yhden kauden aikana otteluissa on noin 600 000 yksittäistä roolia, jotka vapaaehtoistyöntekijät tekevät. Suomessa pelataan vuosittain noin 30 000 virallista salibandyottelua.

Iso liikunnallinen vaikutus käytännössä mahdollistuu vapaaehtoisten ansiosta. Viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan vapaaehtoistyöntekijöiden salibandyssä tekemän työn laskennallinen arvo vaihtelee vuosittain 40–67 miljoonan euron välillä. Liikunta ja urheilu eivät harrastuksena rajoitu vain liikuntaan, vaan niistä muodostuu sosiaalinen ympäristö, joka parhaimmillaan elähdyttää koko elämän mitassa.

Vapaaehtoisten kiittäminen -teemaviikko on osa Säbäkuuta. Säbäkuu on salibandyn teemakuukausi, jota vietetään tammikuussa 2022.

Suomen Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kertoi SUN Radion haastattelussa salibandyväen tuoreet kuulumiset:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>