Listeners:
Top listeners:
Radio SUN
Äkkilähtö Georgiaan -ohjelman jaksossa sukelletaan georgialaisen Rioni-ravintolaketjun kulisseihin ja sen monikulttuuriseen työyhteisöön. Studiossa vieraina ovat ravintoloitsija Sini Salminen ja ravintolapäällikkö Mirva Vuori, jotka kertovat henkilökunnan värikkäistä taustoista ja arjen yhteensovittamisesta ilman yhteistä kieltä. Rionin ravintoloissa työskentelee noin kymmenen eri kansalaisuuden edustajia. Keittiössä kaikki ovat kuitenkin georgialaisia.
Salminen ja Vuori kuvaavat, miten käytännön haasteet, kuten kielimuuri ja erilaiset työkulttuurit, on onnistuttu selättämään yhteisymmärryksellä, luovuudella ja Google-kääntäjän avulla. Vuori kertoo hypystä organisoidusta ketjuravintolamaailmasta kaoottiseen alkuvaiheeseen Rionin riveissä. Lopulta hän on kuitenkin onnistunut luomaan järjestystä. Tarinat työntekijöiden rekrytoinnista vaihtelevat virallisista videohaastatteluista spontaaniin ovesta kävelyyn paperi kädessä.
Jaksossa kuullaan myös, miten työ on avartanut näkemyksiä, kehittänyt kielitaitoa ja tuonut paljon iloa. Lopuksi keskustellaan georgialaisista suosikkiruoista – esimerkiksi smetanassa haudutetusta kanasta ja vastustamattomasta hatsapurista, georgialaisesta juustoleivästä.
Kuuntele koko jakso alta:
Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta
Etelä-Pirkanmaa 96,7
Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3
Kankaanpään seutu 106,7
Parkanon seutu 91,7
Tampere 107,8
Ylä-Pirkanmaa 91,5
Radio SUN on osa Pirmedioita.
studio@radiosun.fi
Mainosmyynti:myynti@radiosun.fi
Mainostrafiikki:radio@radiosun.fi
Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi
Radio SUN
Suvantokatu 13
33100 Tampere
Studio 010 5844 655
WhatsApp 043 2170 273
Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.