Uutiset

AL: Raumasterin johtokolmikkoa syytetään yrityssalaisuuksien väärinkäytöstä

today17.1.2017

share close

Syyttäjän mukaan kyse on materiaalinkäsittelylaitteistoja valmistavan Pneuplanin yrityssalaisuuksista. Yhtiö toimii Sastamalassa.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkoi tiistaina oikeudenkäynti, jossa kolmelle Raumaster Oy:n johtohenkilölle luettiin syytteet yrityssalaisuuden väärinkäytöstä, uutisoi Aamulehti. Syyttäjän mukaan kyse on materiaalinkäsittelylaitteistoja valmistavan Pneuplanin yrityssalaisuuksista. Yhtiö toimii Sastamalassa.

Syytteessä ovat teollisuuskuljettimiin erikoistuneen raumalaisen Raumaster Oy:n hallituksen puheenjohtaja Martti Rasilainen, energiaosaston päällikkö Markku Tapani Mäkilä sekä entinen toimitusjohtaja Jouko Iisakki Mäkilä. Syytetyille vaaditaan ehdollisia vankeusrangaistuksia ja Raumaster Oy:lle 350 000 euron yhteisösakkoa.

Kihlakunnansyyttäjä Kari Frilanderin mukaan syytetyt ovat käyttäneet oikeudettomasti Pneuplan Oy:n valmistuskuvia, kokoonpanopiirustuksia, tarjouksia liitteineen, mittakuvia sekä ilmankulutuslaskelmia. Aineistoa on hyödynnetty kuljetinjärjestelmien valmistuksessa.

Pneuplan vaatii yrityssalaisuuksien väärinkäytöstä yli 12 miljoonan euron korvauksia. Korvausvaatimus perustuu yhtiön mukaan kuljettimien arvioituun osuuteen Raumasterin liikevaihdosta.

Kaikki syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikokseen. Puolustuksen mukaan syyttäjän syyte on yksilöimätön ja sekava. Lisäksi syytteessä ei ole puolustuksen mukaan yksilöity sitä, miten vastaajat olisivat käyttäneet yrityssalaisuuksia Raumasterin liiketoiminnassa.

Asian käsittelylle on varattu oikeudessa yksitoista päivää. Oikeuskäsittely pidetään yrityssalaisuuksien osalta suljetuin ovin.

Kirjoittaja: Radio SUN

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%