Uutiset

Tamperelaiselle Tiitu Takalolle Puupäähattu-palkinto sarjakuvaurasta

Tamperelaiselle Tiitu Takalolle Puupäähattu-palkinto sarjakuvaurasta

Suomen sarjakuvaseura on myöntänyt Puupäähattu-palkinnon 17.1.2017 Tiitu Takalolle. Palkinto myönnetään ansioituneesta sarjakuvaurasta.

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinnon sai tänä vuonna tamperelainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Tiitu Takalo. Palkinto myönnetään ansioituneesta sarjakuvaurasta.

Sarjakuvaseuran mukaan Takalo tarttuu vaikeisiinkin aiheisiin epäröimättä ja hänen työnsä ytimessä ovat ilo ja rohkeus. Hänen työnsä vaikuttaa, voimauttaa ja sivistää. Takalon tuotannossa ilmenevät sarjakuvaseuran mukaan tee se itse -kulttuuri, omaehtoinen taide, feminismi ja punk.

Vuonna 1976 syntynyt Takalo on tehnyt useita sarjakuvakirjoja ja piirtänyt laajasti lehtiin, antologioihin ja pienjulkaisuihin. Hänen tähänastinen päätyönsä on vuonna 2014 ilmestynyt Minä, Mikko ja Annikki, joka käsittelee Tampereen sosiaali- ja työläishistoriaa omaelämänkerrallisesti, sarjakuvaseura kertoo tiedotteessaan.  /STT