Uutiset

Presidentti Tarja Halonen puhuu maaliskuussa Tampereella

Presidentti Tarja Halonen puhuu maaliskuussa Tampereella

Kuva: Lasse Keltto[/caption]

Tampere-talossa järjestetään 11.–12.3.2017  WOW – Women of the World Finlandin - tasa-arvofestivaalit.  Mukana iso joukko vaikuttajia yhteiskunnan eri osa-alueilta. Keskustelemaan ja esiintymään saapuvat mm. Tarja Halonen, Lenita Airisto, Erin, Maija Vilkkumaa, Anna Paavilainen sekä Islannin entinen pääministeri Johanna Sigurdardottir. Kyseessä on sisällöiltään ja taidemuodoiltaan kenties laajin Suomessa koskaan toteutettu festivaali.

Yksi WOW Finlandin odotetuimmista nimistä on presidentti Tarja Halonen, joka kertoo omasta tasa-arvotyöstään paneelissa Women of vision. Nordic Music Exportin johtajan Anna Hildurin haastateltavaksi saapuu Halosen lisäksi myös musiikkipromoottori ja Viron vuoden kansalainen 2015 Helen Sildna.

Festivaaleilla keskustellaan lisäksi avoimesti seksuaalisesta väkivallasta mm. kirjailija Ann-Mari Leinosen, Tyttöjen talon Kristiina Hannilan sekä blogisti Jasmin Heleniuksen kanssa sekä perhepolitiikasta kansanedustaja Sanna Marinin vetämässä paneelissa.

Festivaalipäivät huipentuvat Jenni Pääskysaaren ja Maria Veitolan emännöimissä iltakonserteissa, joissa esiintyy mm.  Erin, Katariina Havukainen, Maija Vilkkumaa, Jonna Tervomaa ja Maarit Hurmerinta.

WOW Finland tarjoaa lisäksi runsaasti ilmaisohjelmaa ja maksuttoman Avoimen lavan esityksiä. Avoimella lavalla nähdään muun muassa stand up -koomikot Jamie MacDonald, Anitta Iso A Ahonen ja Johanna Tohni, räppäri Mercedes Bentso sekä mezzosopraano Niina Keitel. Avoimella lavalla keskustellaan läskistä Raisa Omaheimon ja Saara Särmän kanssa sekä kuullaan koomikko Risto Koo Järvisen ja kirjailija Rosa Meriläisen noloja päiväkirjapaljastuksia.

Lue lisää aiheesta: