Uutiset

Hämeenkadun ajoradan kiveysratkaisut tehty

Hämeenkadun ajoradan kiveysratkaisut tehty

Hämeenkadun tulevien kiveysratkaisujen kaupunkikuvallisena lähtökohtana on säilyttää kadun historiallinen ja monivärinen ilme.

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunta on hyväksynyt Tampereen Hämeenkadun ajoradan kiveysratkaisut hankintaa varten ja kadun muut kiveysperiaatteet jatkotoimenpiteiden pohjaksi.  Jalkakäytävän pintamateriaalin jatkosuunnittelun lähtökohtana tulisi olla ristipäähakattu kivi. Katukiviksi on ehdotettu sävyiltään vaalean harmaita, tumman harmaita ja punertavia kotimaisia graniittikiviä. Ladontatavan ja kivien käsittelytapojen varmistamiseksi tehdään parhaillaan malliasennuksia.

Kiveysratkaisut ovat osa meneillään olevaa kadun kaupunkikuvallista rakennussuunnittelua. Raitiotieallianssi on aloittamassa Hämeenkadun ajoradan rakentamisen keväällä 2017.