Uutiset

Vapaa pysäköinti poistuu Tampereen Kalevassa

Vapaa pysäköinti poistuu Tampereen Kalevassa

Tampereen keskustan asukas- ja yrityspysäköintialuetta laajennetaan Kalevan alueelle. Kaikki alueen yleiset pysäköintipaikat muutetaan joko asukas- ja yrityspaikoiksi tai aikarajoitteisiksi.

Yhdyskuntalautakunta päätti Kalevan alueen uusista pysäköintijärjestelyistä kokouksessaan 21. helmikuuta 2017. Järjestelmä pyritään ottamaan käyttöön 1.4.2017 alkaen.

Asukas- ja yrityspysäköintialueella asuvat henkilöt ja siellä toimivat yritykset ja yhteisöt voivat lunastaa käyttöönsä pysäköintitunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään asukas- ja yrityspysäköintiin merkityille paikoille ilman aikarajoitusta tai erillistä maksua. Tunnus on voimassa vuoden kerrallaan. Kalevan alueella käyttöön otettava pysäköintitunnus on J.

Vapaa pysäköinti poistuu kokonaan. Kalevan palveluiden saavutettavuus turvataan aikarajoitteisilla pysäköintipaikoilla, joille auton saa jättää korkeintaan kahdeksi tunniksi. Maksullisen pysäköinnin alue sen sijaan ei ainakaan toistaiseksi laajene Kalevaan.