Uutiset

YU: Ikaalisten, Jämijärven, Hämeenkyrön ja Ylöjärven seurakunnat selvittämään yhteistä tulevaisuutta

YU: Ikaalisten, Jämijärven, Hämeenkyrön ja Ylöjärven seurakunnat selvittämään yhteistä tulevaisuutta

Hiippakuntadekaani Ari Hukarin mukaan Ikaalisten, Jämijärven, Hämeenkyrön ja Ylöjärven seurakunnat suunnittelevat yhteistä selvitystä, jossa tutkitaan neljän seurakunnan yhteistyöhalut ja mahdolliset valmiudet esimerkiksi seurakuntaliitokseen. Hukarin mielestä neljän seurakunnan kirkkoherrat sekä kirkkoneuvostojen ja kirkkovaltuustojen puheenjohtajat voisivat kokoontua keskustelemaan asiasta vielä maaliskuun tai huhtikuun aikana.

Ylöjärven kirkko[/caption]

Ikaalisten, Jämijärven, Hämeenkyrön ja Ylöjärven seurakuntien  yhteistyökuvion selvittämisessä on kyse seurakuntien taloudesta. Hiippakuntadekaani Ari Hukarin mukaan vain Ylöjärven seurakunta tulee taloudellisesti omillaan toimeen. Jos kirkkoherrat ja luottamushenkilöt pitävät asiaa ajankohtaisena ja näyttävät selvitykselle vihreää valoa, selvityksen tekeminen voisi alkaa vuonna 2018.

Ylöjärven seurakunnassa on tällä hetkellä 25 000 jäsentä, Hämeenkyrön seurakunnassa 8 000 jäsentä, Ikaalisten seurakunnassa 6 000 jäsentä ja Jämijärven seurakunnassa 1700 jäsentä.

Ylöjärven Uutisten jutun voit lukea tästä

 

Lue lisää aiheesta: