Uutiset

Kangasalan Kirkkoharjun koulun sisäilmatutkimukset jatkuvat

Kangasalan Kirkkoharjun koulun sisäilmatutkimukset jatkuvat

Kangasalan Kirkkoharjun koulun tähänastiset sisäilmatutkimukset eivät selitä koettuja oireita. Oireiden kartoitus ja sisäilmatutkimukset jatkuvat. 

Kangasalan kunnan sisäilmatyöryhmä kokoontui eilen käsittelemään Kangasalan Kirkkoharjun koulun sisäilma-asiaa. Kirkkoharjun koulussa on tehty sisäilmamittauksia kahtena peräkkäisenä viikonloppuna tammikuussa. Sisäilmamittauksissa ei havaittu normaalista poikkeavia mikrobipitoisuuksia. Mittaustulokset eivät selitä koulurakennuksessa koettuja oireita.

Hiihtolomaviikolla otetaan VOC-ilmanäytteet terveystarkastajan määrittelemistä tiloista. Osana teknistä selvitystä hiihtolomaviikolla tehdään myös paine-eromittauksia, joilla tutkitaan taloautomaation ja ilmanvaihdon toimivuutta. Ulkopuolinen rakennusterveysasiantuntija tekee tutkimussuunnitelman tarvittavista rakenne- ja kosteusteknisistä selvityksistä.
Tarkempien selvitysten jälkeen tekninen keskus valmistelee jatkotoimenpiteet.

Kouluterveydenhuolto on kartoittanut oppilaiden oireilua. Mahdollisten oireiden osalta tulee edelleen olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan. Henkilöstölle suoritetaan työterveyslaitoksen sisäilmakysely.

Lue lisää aiheesta: