Uutiset

Pirkan Hiihdon matkat lyhenevät lumipulan vuoksi

Pirkan Hiihdon matkat lyhenevät lumipulan vuoksi

Viides maaliskuuta hiihdettävä  Pirkan Hiihto suksitaan lyhennetyllä reitillä osittaisen lumipulan vuoksi. 

Reitin alkupäässä lunta on enemmän, kun taas loppupäässä Hämeenkyrön ja Ylöjärven alueella sitä on riittämättömästi, ja osalla reitistä pellot paistavat paljaina. Tämän vuoden hiihto toteutetaan välillä Niinisalo - Hämeenkyrön lentokenttä. Lähtöpaikkana on kaikille hiihtäjille Niinisalo. Perinteisen lähtö on aamuseitsemältä ja vapaan tyylin kello 11.

Pirkan Kierroksen osalajiksi hyväksyttävän Pirkan Hiihdon pitkän matkan pituus on perinteisen 90 kilometrin sijasta 60 kilometriä, kun Jämillä saadaan reittiin liitettyä noin 15 kilometrin lisälenkki. Maali sijaitsee Hämeenkyrön lentokentällä.Myös Puoli-Pirkan hiihtäjille matka on tällä kertaa lyhempi. Kun Jämillä kierretään lisäksi kymmenen kilometrin lisälenkki, tulee Puoli-Pirkan pituudeksi tänä vuonna 30 kilometriä ja hiihto päättyy Jämille.

Hiihdossa ei ole nyt ajanottoa. Jokaisen sarjan kolme parasta palkitaan kuitenkin entiseen tapaan komealla pokaalilla, samoin kaikki Puoli-Pirkan nuorten sarjojen osanottajat, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

Kuva: Pirkan hiihto[/caption]

Linja-autokuljetuksia järjestetään lähtöpaikalle Niinisaloon sekä Tampereelta että Kyröskoskelta.  Myös oman autonsa Hämeenkyrön lentokentälle tai Jämille jättäville on tarjolla kyytejä. Samoin paluukyytejä järjestetään Jämiltä ja lentokentältä Tampereelle.

Reppu-Pirkka 11.3. hiihdetään myös lyhennetyllä reitillä ja hiihdon toteutuksesta tiedotetaan viikon 10 alussa.