Uutiset

Pirkanmaalla uusia METSO-suojelualueita 435 hehtaaria

Pirkanmaalla uusia METSO-suojelualueita 435 hehtaaria

Pirkanmaalla on maanomistajien esityksistä suojeltu vuoden 2016 aikana 435 hehtaaria metsäalueita METSO-ohjelman rahoituksella. Ohjelman tavoitteena on ylläpitää metsäluonnon rikkautta ja tarjota samalla metsänomistajalle mahdollisuus suojella metsänsä vapaaehtoisesti korvausta vastaan. Maanomistajien suojeluun tarjoamista alueista perustettiin viime vuonna 33 yksityismaan suojelualuetta, joiden yhteispinta-ala on noin 341 ha. Valtio sai omistukseensa 7 kiinteistöä suojelutarkoituksiin, joiden yhteispinta-ala on noin 94 hehtaaria.

Eri-ikäistä lahopuuta suojelualueella Ylöjärvellä.[/caption]

 

Suojelukorvauksia Pirkanmaan ELY-keskus maksoi vuonna 2016 yhteensä noin 2,5 miljoonaa euroa, kertoo ylitarkastaja Auli Suvanto Pirkanmaan ELY-keskuksesta.
Vuonna 2016 toteutuneet kohteet sisälsivät METSO -elinympäristöistä runsaslahopuustoisia kangasmetsiä 194 hehtaaria, lehtoja 28 hehtaaria, puustoisia soita 113 hehtaaria, pienvesien lähimetsiä 24 hehtaaria sekä lisäksi kalliometsiä ja jyrkänteitä ja vähissä määrin myös metsäluhtia ja tulvametsiä. Perustetut yksityiset luonnonsuojelualueet sijaitsevat ympäri Pirkanmaata

Lue lisää aiheesta: