Uutiset

Hämeenkyrö haluaa ilmastomuutosta torjuviin Hinku-kuntiin

Hämeenkyrö haluaa ilmastomuutosta torjuviin Hinku-kuntiin

Hämeenkyrö on liittymässä ensimmäisenä kuntana Pirkanmaalla ilmastomuutosta torjuviin Hinku-kuntiin. Kunnanvaltuusto käsittelee asiaa kokouksessan 13. maaliskuuta.

Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeessa on mukana 34 edelläkävijäkuntaa, jotka vähentävät alu­eensa kasvihuonekaasupäästöjä muuta yhteiskuntaa nopeammin ja samalla hakevat toiminnasta alueelleen uudenlaisia kasvunäkymiä. Käytännössä päästövähennystoimenpiteet kohdistuvat energiate­hokkuuden parantamiseen ja energian säästämiseen, uusiutuviin energialähteisiin perustuvaan energiatuotantoon ja materiaalitehokkuuden parantamiseen. Hanketta koordinoi valtakunnallisesti Suomen ympäristökeskus.

Lue lisää aiheesta: