Uutiset

Ojala-Lamminrahkan alueen rakentaminen alkaa 2018

Ojala-Lamminrahkan alueen rakentaminen alkaa 2018

Tampere ja Kangasala ovat sopineet Ojala-Lamminrahkan alueen toteutuksesta ja tärkeimmistä yhteistyöhankkeista. Rakentaminen aloitetaan vuonna 2018.

Havainnekuva Lamminrahkasta. Kuva: Tampereen kaupunki[/caption]

Tampereen ja Kangasalan 6.3.2017 tekemän sopimuksen mukaan alueiden rakentaminen käynnistyy vuonna 2018 Kangasalan puolella eritasoliittymän rakentamisella ja Tampereen puolella Ojala-Lamminrahka -pääkadun rakentamisella. Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan Ojalaan arviolta vuonna 2021 ja Lamminrahkaan vuonna 2023, jolloin myös Lamminrahkan koulukeskus valmistuu.
Tampere ja Kangasala toteuttavat yhdessä mm. uuden eritasoliittymän Lahdentien varteen, alueen pääkadun sekä Lamminrahkan koulukeskuksen. Kustannukset jaetaan ja toteutusta ohjaavat molempien kuntien edustajat. Myös mm. varhaiskasvatusta, vesihuoltoa ja ulkoilureitistöjä suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä.

Uudesta alueesta rakentuu  yksi Tampereen seudun merkittävimmistä asuin- ja työpaikka-alueista. Lamminrahkaan rakentuu koti 8 000 asukkaalle, Tampereen puolelle Ojalaan 5 000 asukkaalle. Kokonaisuus vastaa Tampereen puoleisen Vuoreksen asukasmäärää.

Lue lisää aiheesta:

Kommentointi ei ole käytössä.