Uutiset

Tampereella julkistettiin uusi kansainvälinen tasa-arvopalkinto

Tampereella julkistettiin uusi kansainvälinen tasa-arvopalkinto

Suomen hallitus perustaa kansainvälisen tasa-arvon edistämiseksi, tasa-arvokeskustelun tukemiseksi ja Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kansainvälisen tasa-arvopalkinnon. Pääministeri Juha Sipilä julkisti International Gender Equality -palkinnon suuressa tasa-arvon juhlassa kansainvälisenä naisten päivänä 8.3. Tampereella.

Ensimmäisen kerran joka toinen vuosi myönnettävä palkinto luovutetaan syksyllä 2017. Palkintosumma on tänä vuonna suuruudeltaan 150 000 euroa, ja se rahoitetaan kehitysyhteistyömäärärahoista. Palkittava nimeää palkintorahan saajaksi käytännön avustuskohteen, jolla vahvistetaan naisten asemaa.

Palkinnon saajaa ehdottaa valtioneuvoston kanslian nimeämä palkintolautakunta, johon kuuluvat tänä vuonna puheenjohtajana Tampere-talon toimitusjohtaja ja WOW (Women of The World) Finlandin perustaja Paulina Ahokas, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen sekä kirjailija ja tutkija Rosa Meriläinen.

Yleisöllä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin on mahdollisuus jättää palkintolautakunnan harkinnan pohjaksi ehdotuksia palkinnon saajasta. Osoite ehdotusten jättämiseksi avataan Minna Canthin päivänä 19.3.2017.

Lue lisää aiheesta:

Kommentointi ei ole käytössä.