Uutiset

Tasa-arvoista vihkimistä puolustavat papit aloittivat postikorttikampanjan

Tasa-arvoista vihkimistä puolustavat papit aloittivat postikorttikampanjan

Kymmenet evankelisluterilaisen kirkon papit haastavat suomalaiset mukaan puolustamaan kaikkien oikeutta kirkolliseen vihkimiseen. Papit tasa-arvoisen kirkollisen vihkimisen puolesta –ryhmä toivoo ripeyttä kirkon päätöksentekoon ja haluaa pikaisesti muutoksen kirkon nykyiseen avioliittokäytäntöön, jota ryhmä pitää eriarvoistavana ja syrjivänä.

Eri puolilta Suomea olevat papit lanseeraavat postikorttikampanjan, jossa suomalaisia kehotetaan lähettämään omalle piispalleen postikortti. Postikortissa on valmis teksti, jossa toivotaan että kirkko vihdoin vihkisi myös samaa sukupuolta olevat pariskunnat. Vaikka piispat ovat kehottaneet odottamaan kirkolliskokouksen päätöstä, monet evankelis-luterilaisen kirkon papit ovat valmiita vihkimään kaikki pariskunnat.

Lue lisää aiheesta:

Kommentointi ei ole käytössä.