Uutiset

Kevään vedenkorkeudet jäävät mataliksi

Kevään vedenkorkeudet jäävät mataliksi

Kevään vedenkorkeudet jäävät mataliksi vähäisten lumensulamisvesien vuoksi. Lumien kertymät ovat vesimäärässä mitattuna useita kymmeniä prosentteja tavanomaista pienempiä. Vedenkorkeudet ovat olleet monin paikoin jo valmiiksi matalia vähäsateisen syksyn jäljiltä.

Lumipeite on ohut myös Nerkoonjärvellä Kihniössä
Kuva:facebook.com/nerkoonjarvi[/caption]

Pohjaveden pinnat ovat tällä hetkellä monin paikoin alle keskiarvon. Kevään sademäärästä ja roudasta riippuen voi olla mahdollista, että pohjavesivarastot eivät kevätsulamisen yhteydessä juurikaan täyty. Tämä voi tarkoittaa ensi kesänä alhaisia vedenpintoja ja kuivia kaivoja.  Erityisesti yksittäiset kaivot esimerkiksi moreenialueilla pienillä valuma-alueilla saattavat kuivua.

Pohjavesialueilla vedenotolle ei liene vielä haittaa kuivuudesta, koska alueet ovat laajempia ja muutokset ovat hitaampia.

Lue lisää aiheesta:

Kommentointi ei ole käytössä.