Uutiset

Paha haju kummastuttaa Pirkkalassa

Paha haju kummastuttaa Pirkkalassa

Pirkkalan ympäristönsuojeluun on tullut viime päivinä useita yhteydenottoja maaperän hajuhaitoista. Oksennusmaista hajua on esiintynyt muun muassa Loukonlahden urheilupuiston viereisellä lasten leikkipaikalla ja Vähäjärven ympäristössä, mutta myös muualta on tullut vastaavanlaisia havaintoja, esimerkiksi Tampereen keskusta-alueelta.

Täyttä varmuutta hajun alkuperästä ei ole. Haju voi johtua maaperän käymisestä tai kirvojen ulosteen eli mesikasteen hajoamisesta. Muutama vuosi sitten Helsingin Esplanadin puistossa esiintyi hajua, jonka tutkimusten avulla todettiin johtuvan lehmuksista erittyvän mesikasteen käymisreaktioista, jossa oli muodostunut voihappoa ja esteriyhdisteitä, ja on mahdollista, että Pirkkalan havainnoissa on kyse samantapaisesta ilmiöstä.

Lue lisää aiheesta: