Uutiset

Paha haju kummastuttaa Pirkkalassa

today10.3.2017

share close

Pirkkalan ympäristönsuojeluun on tullut viime päivinä useita yhteydenottoja maaperän hajuhaitoista. Oksennusmaista hajua on esiintynyt muun muassa Loukonlahden urheilupuiston viereisellä lasten leikkipaikalla ja Vähäjärven ympäristössä, mutta myös muualta on tullut vastaavanlaisia havaintoja, esimerkiksi Tampereen keskusta-alueelta.

Täyttä varmuutta hajun alkuperästä ei ole. Haju voi johtua maaperän käymisestä tai kirvojen ulosteen eli mesikasteen hajoamisesta. Muutama vuosi sitten Helsingin Esplanadin puistossa esiintyi hajua, jonka tutkimusten avulla todettiin johtuvan lehmuksista erittyvän mesikasteen käymisreaktioista, jossa oli muodostunut voihappoa ja esteriyhdisteitä, ja on mahdollista, että Pirkkalan havainnoissa on kyse samantapaisesta ilmiöstä.

Kirjoittaja:

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%