Uutiset

Poliisi: Valkeakoskella useita epäiltyjä räjähderikoksia -"Mies räjäytti omakotitalon pihalla satasen velan vuoksi"

Poliisi: Valkeakoskella useita epäiltyjä räjähderikoksia -"Mies räjäytti omakotitalon pihalla satasen velan vuoksi"

Räjähteiden kanssa kerrostalosta kiinniotetun miehen juttu Valkeakoskella on laajentunut koskemaan myös useita muita, kertoo poliisi. Tammikuun lopulla mies linnoittautui kerrostaloasuntoon ja tuli ulos asunnosta vasta yöllä neuvottelujen jälkeen.

Jutun tutkinnanjohtajana toiminut Ossi Kaario Sisä-Suomen poliisista luonnehtii linnoittautujan motiivia päihtymystilasta aiheutuneeksi itsehillinnän menetykseksi.

Poliisi on siirtänyt jutun syyttäjälle räjähderikoksena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja huumausainerikoksena. Kaarion mukaan miehen hallusta löytyi aniittia, jota käytetään muun muassa raivausräjäytyksissä.

Tutkinta on poikinut myös muita epäilyjä räjähde- ja pahoinpitelyrikoksista. Kaikkiaan epäiltynä on 5–6 ihmistä. Poliisi muun muassa epäilee, että eräs pariskunta piilotteli räjähteitä ja että pariskunnan mies olisi tehnyt räjäytyksen toisen ihmisen omakotitalon pihalla noin 100 euron velkaepäselvyyksien vuoksi.

Epäiltyjä Kaario sanoo poliisin vanhoiksi tutuiksi, mutta asiaan ei liity esimerkiksi jengikytköksiä. Räjähteiden alkuperä jäi epäselväksi.

STT

Lue lisää aiheesta: