Uutiset

Näsijärven pinta pidetään keväällä tavallista korkeammalla

today14.3.2017

share close

Kuva: Tampereen kaupunki/Kalle Toivanen[/caption]

Näsijärven säännöstely-yhtiö on saanut poikkeusluvan jättää Näsijärven vedenkorkeus alentamatta ajalla 5.3.–30.4.2017. Normaalisti Näsijärven pinta lasketaan keväisin alas, jotta lumien sulamisvedet mahtuvat järveen. Näsijärveen laskevien alueiden vähäluminen talvi ja lumen vähäinen vesiarvo mahdollistavat tänä keväänä poikkeusluvan.

Poikkeaminen vaikuttaa positiivisesti sekä vesien tilaan että vesien käyttöön. Vedenkorkeus voidaan nostaa tavallista nopeammin kesän virkistyskäyttötasolle ja samalla parannetaan myös Pyhäjärven veden vaihtuvuutta.

Poikkeaminen kevätkuopasta pienentää jäätyvän rantavyöhykkeen pinta-alaa ja siten vähentää säännöstelyn haitallista vaikutusta rantakasvillisuudelle ja pohjaeläimille sekä syyskutuisille kaloille. Suuri pinnankorkeuden muutos keväällä olisi saattanut aiheuttaa vahinkoa lähellä vedenrantaa pesivien lintujen pesille.

Ennusteen mukaan Näsijärven tulovirtaamahuippu ajoittuu toukokuun alkuun ja Tammerkosken läpivirtauskapasiteetti riittää näille vesimäärille hyvin ilman kevätkuopan tekemistä. Kevätkuoppa on tehty niin, että vettä on juoksutettu Näsijärvestä ennakkoon pois niin paljon, että vedenkorkeus on ollut lupaehdoissa määritellyissä rajoissa.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%