Uutiset

Tampere3 Pirkanmaan yhdeksi kärkihankkeeksi

Tampere3 Pirkanmaan yhdeksi kärkihankkeeksi

Pirkanmaan liitto on valinnut Tampere3-hankkeen yhdeksi edunvalvontansa kärkihankkeista.

Maakuntahallituksen hyväksymän tavoitepaperin mukaan Tampereelle syntyy 1.1.2019 Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun muodostama uusi yliopisto, jolle tulee osoittaa riittävä kehittämis- ja pääomitusrahoitus.

Muut kärkihankkeet ovat kolmas raide, valtatie3 sekä Tampere-Pirkkalan lentoasema matkaketjuineen.

Maakuntahallitus hyväksyi Pirkanmaan edunvalvontatavoitteet maan hallituksen hallitusohjelman puolivälitarkasteluun ja kehysriiheen 2018–2021 sekä valtion talousarvioon 2018.

Maakuntahallitus esittää Tamperetta sijoituspaikaksi sote-uudistukseen liittyvälle maakuntien sote-tutkimuslaitokselle Masotelle. Maakuntahallituksen mielestä Tampere olisi tutkimuksellisesti ja opetuksellisesti sekä sijaintinsa puolesta paras vaihtoehto tutkimuslaitoksen keskuspaikaksi.

Lue lisää aiheesta: