Uutiset

IL: Poliisin pistooli laukesi öisessä harjoittelussa käytävällä

IL: Poliisin pistooli laukesi öisessä harjoittelussa käytävällä

Hämeenlinnan poliisitalossa Miekkalinnassa sunnuntaina aamuyöllä tapahtunut onnettomuus sattui tilanteessa, jossa päivystys- ja hälytysvalmiudessa olleet poliisit käynnistivät epävirallisen harjoittelun sunnuntain vastaisena yönä, kertoo Iltalehti.  Kesken työvuoron järjestettyihin harjoituksiin osallistui tiettävästi puolenkymmentä poliisia. Tilanteessa harjoiteltiin poliisitaktiikkaa, sisäänmenoja ja vaarallisten henkilöiden kiinniottoa. Harjoituspaikkana oli poliisin henkilöstötilojen käytävä.

Harjoitusaseina käytettiin Iltalehden tietojen mukaan poliisin virka-aseita, joiden lippaat ja patruunapesät piti olla tyhjennettyinä. Vastaavissa harjoituksissa käytetään lisäksi piippuun työnnettäviä latauspuikkoja, jotka varmistavat, ettei aseella voi ampua. Jostain syystä kyseistä puikkoa ei yhden konstaapelin aseessa laukaisuhetkellä ollut. 9-millisen Glock-pistoolin luoti osui nuoreen poliisimieheen. Paikalle saatiin nopeasti pelastushenkilöstöä ja uhri kiidätettiin Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Tutkinnasta vastaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Iltalehden tietojen mukaan tutkinnassa keskitytään siihen, kuinka tarkoin turvallisuusmääräyksiä on noudatettu. Keskeisenä kysymyksenä on se, miten on mahdollista, että poliisin aseessa oli patruuna sisällä.

Iltalehden juttu ->

 

Lue lisää aiheesta: