Uutiset

IL: Poliisin pistooli laukesi öisessä harjoittelussa käytävällä

today15.3.2017

share close

Hämeenlinnan poliisitalossa Miekkalinnassa sunnuntaina aamuyöllä tapahtunut onnettomuus sattui tilanteessa, jossa päivystys- ja hälytysvalmiudessa olleet poliisit käynnistivät epävirallisen harjoittelun sunnuntain vastaisena yönä, kertoo Iltalehti.  Kesken työvuoron järjestettyihin harjoituksiin osallistui tiettävästi puolenkymmentä poliisia. Tilanteessa harjoiteltiin poliisitaktiikkaa, sisäänmenoja ja vaarallisten henkilöiden kiinniottoa. Harjoituspaikkana oli poliisin henkilöstötilojen käytävä.

Harjoitusaseina käytettiin Iltalehden tietojen mukaan poliisin virka-aseita, joiden lippaat ja patruunapesät piti olla tyhjennettyinä. Vastaavissa harjoituksissa käytetään lisäksi piippuun työnnettäviä latauspuikkoja, jotka varmistavat, ettei aseella voi ampua. Jostain syystä kyseistä puikkoa ei yhden konstaapelin aseessa laukaisuhetkellä ollut. 9-millisen Glock-pistoolin luoti osui nuoreen poliisimieheen. Paikalle saatiin nopeasti pelastushenkilöstöä ja uhri kiidätettiin Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Tutkinnasta vastaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Iltalehden tietojen mukaan tutkinnassa keskitytään siihen, kuinka tarkoin turvallisuusmääräyksiä on noudatettu. Keskeisenä kysymyksenä on se, miten on mahdollista, että poliisin aseessa oli patruuna sisällä.

Iltalehden juttu ->

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%