Uutiset

Akaan koulu taas remonttiin

Akaan koulu taas remonttiin

Akaan Keskustan koulun kuntotutkimuksen väliraportti on valmistunut. Raportista käy ilmi, että osassa koulua muovipintaiset päällysteet ovat synnyttäneet voc-päästöjä eli haitallisia kemiallisia yhdisteitä. Koulun ilmanvaihto on nyt asetettu täydelle teholle voc-päästöjen aiheuttamien haittojen poistamiseksi.

Koululle on myös annettu uudet tuuletusohjeet sisäilman laadun parantamiseksi.

Kuntotutkimuksista vastaavat rakennustekninen asiantuntija, diplomi-insinööri Kari Immonen ja rakennusterveysasiantuntija Raimo Lajunen. Tutkimusten lopulliset tulokset ovat selvillä huhtikuun loppuun mennessä. Kaupungin teknisen toimen mukaan jo nyt näyttää todennäköiseltä, että koululla aloitetaan korjaustoimenpiteitä välittömästi kokonaistilanteen selvittyä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto suoritti 7.3. Keskustan koululla työsuojelutarkastuksen, jonka raportti valmistuu noin kuukauden kuluessa.