Uutiset

Sarjakuva-Finlandian voitti Janne Kukkonen

Sarjakuva-Finlandian voitti Janne Kukkonen

Sarjakuva-Finlandian on voittanut Janne Kukkonen sarjakuva-albumillaan Voro – kolmen kuninkaan aarre. Voittajan valitsi muusikko A. W. Yrjänä. Hänen mukaansa koko perheen fantasiaseikkailu on hallittu ja valloittava esikoisteos.

Yrjänä kuvaili teosta klassiseksi saduksi, veijaritarinaksi ja kasvukertomukseksi. Voittaja julkistettiin Tampere kuplii -sarjakuvatapahtumassa.

Kukkonen on turkulainen animaattori, joka on työskennellyt mainosvideoiden parissa. Hän on opiskellut Turun taideakatemiassa sekä Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopistossa.

Kukkosen voittajateoksessa mestarivarkaan urasta haaveileva Lilja saa tilaisuuden todistaa taitonsa varkaiden killalle ja ottaa vastaan uhkarohkean tehtävän. Epäonnekseen Lilja herättää varkaudellaan vuosisatoja uinuneet, unohdetut jumalat. Pian hän on sotkeutunut keskelle muinaista valtataistelua, ja lopulta koko maailman kohtalo lepää varjoissa lymyävän voron harteilla.

Sarjakuva-Finlandian saajaksi ehdotettiin yhteensä 65:tä albumia, joiden joukosta nelihenkinen valitsijaraati valitsi kymmenen finalistia. Viime vuonna ilmestyi noin 90 sarjakuva-albumia.

STT

Lue lisää aiheesta: