Uutiset

Sarjakuva-Finlandian voitti Janne Kukkonen

today17.3.2017

share close

Sarjakuva-Finlandian on voittanut Janne Kukkonen sarjakuva-albumillaan Voro – kolmen kuninkaan aarre. Voittajan valitsi muusikko A. W. Yrjänä. Hänen mukaansa koko perheen fantasiaseikkailu on hallittu ja valloittava esikoisteos.

Yrjänä kuvaili teosta klassiseksi saduksi, veijaritarinaksi ja kasvukertomukseksi. Voittaja julkistettiin Tampere kuplii -sarjakuvatapahtumassa.

Kukkonen on turkulainen animaattori, joka on työskennellyt mainosvideoiden parissa. Hän on opiskellut Turun taideakatemiassa sekä Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopistossa.

Kukkosen voittajateoksessa mestarivarkaan urasta haaveileva Lilja saa tilaisuuden todistaa taitonsa varkaiden killalle ja ottaa vastaan uhkarohkean tehtävän. Epäonnekseen Lilja herättää varkaudellaan vuosisatoja uinuneet, unohdetut jumalat. Pian hän on sotkeutunut keskelle muinaista valtataistelua, ja lopulta koko maailman kohtalo lepää varjoissa lymyävän voron harteilla.

Sarjakuva-Finlandian saajaksi ehdotettiin yhteensä 65:tä albumia, joiden joukosta nelihenkinen valitsijaraati valitsi kymmenen finalistia. Viime vuonna ilmestyi noin 90 sarjakuva-albumia.

STT

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%