Uutiset

Tamperelaiselta yritykseltä huijattu sähköpostilla 100 000 euroa

today21.3.2017

share close

Poliisi tutkii tapausta, jossa Tamperelainen yhtiö on menettänyt yli 100 000 euroa saatuaan rikollisilta väärennettyjä sähköpostiviestejä. Vastaavista tapauksista on tehty Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella tämän ja viime vuoden aikana rikosilmoituksia ainakin kahdeksan. Näissä tapauksissa kolmas osapuoli on esimerkiksi  päässyt suomalaisen ja ulkomaalaisen yhtiön väliseen kaupantekoon liittyvään sähköpostiviestittelyyn ja siten erehdyttänyt suomalaista yhtiötä, joka on maksanut laskun väärälle tilille.

Tappiot jutuissa ovat pääosin olleet 20 000 – 110 000 euroa. Sähköpostien oikeellisuus tulisi varmistaa muullakin tavalla kuin vain tarkastelemalla pelkkää lähettäjän sähköpostiosoitetta. Viestin lähettäjän tietoja voi tutkia mm. sähköpostiviestin headers-tiedoista joista on saatavissa esimerkiksi  IP-tietoja. Huomioitavaa on kuitenkin myös se, että näissä ”spoofing”-tapauksissa on tekijän mahdollista naamioida IP-osoite toisenlaiseksi.

Lisäksi epäilyttävissä tilanteissa on syytä varmistaa vastapuolen oikeellisuus vaikka puhelinsoitolla käyttäen kauppakumppanin alkuperäistä puhelinnumeroa. Tarkistus tulisi tehdä luotettavaa tapaa käyttäen viimeistään silloin, jos tilinumero, jolle suoritus tulisi maksaa vaihtuu kesken kaupankäynnin. Tietoturvaa vaativat sähköpostit tulisi yleensäkin lähettää turvallista salaustapaa käyttäen, muistutetaan poliisisista.

 

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%