Uutiset

Valtatie 12 parantaminen käynnistyy Alasjärven ja Atalan välillä

Valtatie 12 parantaminen käynnistyy Alasjärven ja Atalan välillä

ELY-keskus käynnistää Tampereella valtatie 12 parantamistyöt Alasjärven ja Linnainmaan (Atalan) eritasoliittymien välisellä osuudella. Tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta valtatie 12:lla. Parantaminen toteutetaan hallituksen päättämällä perusväylänpidon lisärahoituksella, jossa Alasjärvi–Atala -hankkeelle on osoitettu 3,8 miljoonaa euroa.

Moottoriliikennetielle rakennetaan keskikaide ja lisäkaistat kumpaankin suuntaan. Samalla Alasjärven risteyssilta peruskorjataan.

Linnainmaan eritasoliittymästä Tampereen suuntaan kulkeva liittymiskaista yhdistetään uudella lisäkaistalla Alasjärven eritasoliittymän Helsingin suuntaan kääntyvään erkanemiskaistaan. Vastaavasti Alasjärven eritasoliittymästä Lahden suuntaan kulkeva liittymiskaista yhdistetään uudella lisäkaistalla Linnainmaan eritasoliittymän erkanemiskaistaan. Turvallisuutta parannetaan rakentamalla Alasjärven ja Linnainmaan eritasoliittymien välille keskikaide.

Alasjärven risteyssilta korjataan ja Aitolahdentien ylittävä Majarannan risteyssilta levennetään ja korjataan. Eritasoliittymien välinen valaistus uusitaan. Alasjärven eritasoliittymään rakennetaan mastovalaistus.

Tienparannustyöt alkavat puuston poistolla ja sen jälkeen Alasjärven risteyssillan kohdassa käynnistyvillä purkutöillä.

Tietöiden aikana on suositeltavaa valita vaihtoehtoinen ajoreitti

Valtatie 12 Alasjärven ja Linnainmaan välisellä tieosuudella ruuhkautuu pahasti aamu- ja iltapäivisin. Suurin ruuhka aiheutuu aamuisesta Tampereen suuntaan etenevästä työmatkaliikenteestä. Jonopituudet Kangasalan suunnasta Alasjärven eritasoliittymään ovat jo useamman vuoden ajan olleet noin kolmen kilometrin pituisia. Ajoittain liikenne pysähtyy kokonaan. Itä-Tampereen ja Kangasalan maankäytön kehittyminen kasvattavat tieosuuden liikennemääriä entisestään.

Valtatie 12:lla tehtävien tietöiden aikana yleisen liikenteen ajoreittejä muutetaan hieman, mutta kumpaankin suuntaan kulkevat omat ajokaistansa ja nykyiset kääntymissuunnat ovat käytössä koko tienparannustyön ajan. Tienkäyttäjien kannattaa kuitenkin harkita vaihtoehtoisten ajoreittien käyttöön ottamista tietöiden aikana.

Tienparannustyöt valmistuvat tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>