Uutiset

Sastamalan kaupungille ylijäämäinen tilinpäätös

Sastamalan kaupungille ylijäämäinen tilinpäätös

Sastamalan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätöksen tulos oli 0,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Tulos oli suunnitelman mukainen ja myös kustannusten kasvu omassa toiminnassa on ollut maltillista.

Kaupungin ja liikelaitosten investointimenot olivat yhteensä 8,9 miljoonaa euroa ja lainamäärä kasvoi 1,2 miljoonaa euroa. Kaupungin tytäryhtiöt vähensivät velkaa noin 1,5 miljoonaa euroa.

Suurin yksittäinen investointi oli Sylvään koulun katon uusiminen, jonka myötä kouluun syntyi uudenlaista oppimisympäristötilaa. 2016 vuoden aikana aloitettiin myös Toukolan koulun yhteyteen tulevan kirjaston rakentaminen. Yksi vuoden 2016 merkittävä investointipäätös oli Varilan koulua koskevista saneeraus- ja laajennussuunnitelmista luopuminen ja niiden korvaaminen uuden koulun suunnittelupäätöksellä.

Sastamalan kaupungin lainamäärä oli vuonna 2016 53,5 miljoonaa euroa eli 2137 €/asukas.

Ylijäämäisestä tilinpäätöksestä huolimatta talouden sopeuttamisen tarve jatkuu Sastamalassa edelleen. Kiky-sopimuksen vaikutukset näkyvät vuonna 2017 sekä kaupungin tuloissa että menoissa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>