Uutiset

Akaan Keskustan koulun toiminta siirtyy parakkeihin

today24.3.2017

share close

Akaan kaupunki varautuu hankkimaan siirtorakennuksia Keskustan koululle. Kaupunginhallitus päätti torstaina 23.3. pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa esittää valtuustolle, että kaupunki varaa määrärahat siirtorakennusten hankintaan vuoden 2017 loppuun asti. Valtuusto päättää asiasta 29. maaliskuuta. Siirtorakennukset tulevat niitä oppilaita varten, jotka vielä ovat koululla, ja ne voidaan ottaa käyttöön toukokuun alussa. Professori Tuula Putus on tutustunut tämänhetkisiin tutkimustuloksiin ja tehnyt tietojen pohjalta riskianalyysin.

Tarkoituksena on, että syksyllä siirtorakennuksissa ovat kaikki oppilaat ja muista väistötiloista luovutaan. Siirtotilojen puhtaus ja terveellisyys tutkitaan ennen käyttöönottoa. Siirtotilat pystytetään nykyisen kaukalon paikalle. Kaukalo sijoitetaan uuteen paikkaan.

Koulun kuntotutkimuksen väliraportin mukaan suurin osa muovimattopäällysteistä on uusittava voc-päästöjen, eli haitallisten kemiallisten yhdisteiden takia. Muut mahdolliset päästölähteet, kuten ulkoseinien eristeet, ovat tutkimuksen kohteena. Ilmanvaihtoon ja sisäolosuhteisiin vaikuttavia toimenpiteitä on jo alettu toteuttamaan.

Tulevista korjauksista laaditaan suunnitelma, aikataulu ja budjetti. Keittiössä, ruokalassa ja liikuntatiloissa tehdään korjauksia kesän aikana. Tavoitteena on, että nämä tilat ovat käytössä ensi syksynä. Koululla tehdyn peruskorjauksen takuuaika on edelleen voimassa.

Keskustan koulun sisäilmatyöryhmässä 23.3. kävi ilmi, että oireilevien lasten määrä on lisääntynyt.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%