Uutiset

Markus Leikola pokkasi Tampereella Lause-Finlandian

Markus Leikola pokkasi Tampereella Lause-Finlandian

Toimittaja, kirjailija Markus Leikola on palkittu Tampereella vuoden 2016 Lause-Finlandialla.  Vihtorin kirjamessujen yhteydessä lauantaina luovutetun palkinnon saajan päätti messujen taiteellinen johtaja Jussi Lähde.

Markus Leikola palkittiin 25.3. lauseesta "Kaikesta, millä on tekemistä kielen kanssa on apua." Lause on peräisin teoksesta "Uuden maailman katu" (WSOY 2016)

"Leikolan lause tiivistää ihmiskunnan toivon aikana jolloin kykymme kommunikoida on parempi kuin koskaan ja kyvyttömyytemme ymmärtää toisiamme on riisuttu alastomaksi. Leikola muistuttaa kielen olevan ihmissielujen Enigma, rikkinäinen tai toimiva", kertoo tämänvuotisesta Lause-Finlandiasta päättänyt Jussi Lähde.

 

Lause-Finlandia myönnettiin nyt seitsemättä kertaa. Palkinnon arvo on 0 euroa ja sen tavoitteena on nostaa hyvän lauseen arvostusta.

Aiemmin Lause-Finlandian ovat saaneet Marko Kulmalan myöntäminä mm. Jari Tervo lauseesta ”Minut kihlattiin kehdossa.” (Layla, WSOY 2011) ja Pertti Jarla lauseesta "Tahdon hehtaarin suota ja kymmenen kuutiota tilaa." (Fingerpori 6, Arktinen Banaani 2013).

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>