Uutiset

Pirkanmaalla on uusi maakuntakaava

today27.3.2017

share close

Maakuntavaltuusto on hyväksynyt tänään maanantaina 27.3. pidetyssä kokouksessaan Pirkanmaan maakuntakaavan 2040. Kokouksessa äänestettiin maakuntakaavan palauttamisesta uudelleen valmisteluun läntisen ratayhteyden osalta (ratayhteyden poisto maakuntakaavasta välillä Tre-Pirkkala lentoasema – Ylöjärvi). Äänestyksessä käsittelyn jatkamista kannatti 50 ja palauttamista 5.

Lisäksi Pälkäneen tekopohjavesialueen osalta tehtiin tekninen korjaus kaavaselostuksen suunnittelumääräyksiin.

Pirkanmaan uuden maakuntakaavan laadinta alkoi vuonna 2012. Prosessi on ollut avoin, laajasti osallistava ja joukkouttamista hyödyntävä. Sen laadintaan ovat osallistuneet kaikki Pirkanmaan kunnat sekä useat valtion viranomaiset. Mukana eri teemoja käsitelleissä hanke- ja työryhmissä on ollut satoja toimijoita. Lisäksi kansalaisvaikuttamiseen varattiin useita tilaisuuksia ja kanavia.

Pirkanmaan maakuntakaava 2040 korvaa voimaan tullessaan Pirkanmaan maakunnan alueella nykyiset voimassa olevat maakuntakaavat. Pirkanmaan 1. maakuntakaava, Pirkanmaan 1. vaihemaakuntakaava (turvetuotanto) ja Pirkanmaan 2. vaihemaakuntakaava (liikenne ja logistiikka) sekä entisen Kiikoisten kunnan aluetta koskevalta osalta Satakunnan maakuntakaava kumoutuvat uuden kaava voimaan tulosta lukien.

Maakuntahallitus voi valitusajan kuluttua määrätä maakuntakaavan tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Maakuntakaavassa on varauduttu noin 120 000 asukkaan kasvuun. Se sisältää yhdyskuntarakenteen, liikennejärjestelmän sekä yhdyskuntatekniikan ratkaisut koko maakunnassa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%