Uutiset

Ylöjärvenharjun pohjavesialueella selvitetään geologista rakennetta

Ylöjärvenharjun pohjavesialueella selvitetään geologista rakennetta

Ylöjärvellä ja Hämeenkyrössä käynnistetään Ylöjärvenharjun pohjavesialueen geologisen rakenteen ja pohjavesiolosuhteiden selvityksen toinen vaihe, jossa tutkitaan pohjavesialueen luoteisosa. Projektin ensimmäinen vaihe toteutettiin vuonna 2016. Maastotyöt alkavat maalis-huhtikuussa ja jatkuvat elokuun loppuun saakka. Selvitys valmistuu syyskuun 2017 loppuun mennessä.

Hydrogeologisen rakenneselvityksen, painovoimamittausten ja kairausten avulla saadaan uutta tietoa pohjaveden virtausta ohjaavista kalliokynnyksistä, pohjaveden korkeustasoista ja virtaussuunnista sekä maaperän kerrosrakenteista.

Alueella kairataan maaperää kallioperään saakka 7–10 pisteessä, joihin asennetaan myös pohjaveden havaintoputket. Kallioperän syvyyttä ja irtomaalajikerroksen paksuutta tutkitaan lisäksi painovoimamittauksin ja maatutkaluotauksin. Painovoimamittauksia tehdään noin 20 mittauskilometriä ja mittausten aikana maastossa liikkuu jalkaisin 2–3 henkilön mittausryhmä. Maatutkaluotauksia tehdään vetämällä tutkimuslaitteistoa maastoauton perässä olemassa olevia tieuria pitkin. Tutkimukset on tarkoitus tehdä niin, että niistä ei ole haittaa maanomistajille eikä ympäristölle.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>