Uutiset

Suomen suurin Viro-tapahtuma Martin markkinat Tampereelle

Suomen suurin Viro-tapahtuma Martin markkinat Tampereelle

Suomen suurin Viro-tapahtuma Martin markkinat järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereella huhtikuun toisena viikonloppuna 8.-9.4.2017. Martin markkinat koostuvat Pakkahuoneella järjestettävistä markkinoista sekä Klubin puolella tapahtuvasta kulttuuriohjelmasta.

Markkinapöydiltä tuotteitaan myyvät virolaiset pienyritykset. Tuotevalikoimassa on niin nahka-, lasi-, keramiikka- kuin puutuotteitakin. Mukana on myös koruja, saippuoita ja kynttilöitä. Tarjolla on myös virolaista kirjallisuutta sekä virolaisia herkkuja ja matkailuvinkkejä.

Kulttuuriohjelmassa kuullaan keskusteluja, kun eri alojen virolaiset ja tamperelaiset vaikuttajat ja asiantuntijat tapaavat Klubin lavalla. Lisäksi selviää, oppiiko Simo Frangén puolessa tunnissa viron kielen? Voisiko virolainen verimakkara voittaa makutestissä mustanmakkaran? Lapsia ja muita huumorintajuisia viihdyttää klovniduo Piip ja Tuut. Lauantai-iltana markkinoiden päätyttyä ohjelmassa on virolaisen jazzlaulajan Helin-Mari Arderin konsertti.

Martin markkinoita on järjestetty Helsingissä yli 30 vuotta. Viime vuosina Kaapelitehtaalla on vieraillut viikonlopun aikana 14 000–19 000 ihmistä. Suuren suosion ja Suomen ja Viron juhlavuosien kunniaksi Tuglas-seura järjestää yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa Martin markkinat myös Tampereella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>