Uutiset

Ylöjärven talous 5,7 miljoonaa plussalla 2016

Ylöjärven talous 5,7 miljoonaa plussalla 2016

Ylöjärven kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös on valmistunut. Tilinpäätöksen tuloslaskelman mukaan Ylöjärven kaupungin tilikausi 2016 toteutui 5,7 miljoonaa euroa ylijäämäisenä. Alkuperäinen talousarvio oli nollatulokseen tähtäävä.

Ylöjärven kaupunki tiedottaa, että taloudellisesti myönteisesti sujuneen vuoden taustalla on useita tekijöitä: budjetoitua paremmin kertyneet toimintatuotot, menojen pysyminen kokonaisuudessaan budjetoidulla tasolla, erikoissairaanhoidon kalliin hoidon tasauslaskulta välttyminen, budjetoitua vilkkaampi maanmyynti sekä kunnallisveron loppuvuoden kertaluonteiset tasauserät aiemmilta vuosilta. Ylijäämää kasvatti osaltaan investointivarausten purkuun liittyvät tilinpäätöskirjaukset. Myös lainamäärää Ylöjärvi sai pienennettyä 3,1 miljoonaa euroa.

Ylöjärven Vesi liikelaitos yhtiöitettiin vuoden 2016 lopussa liiketoimintakaupalla Ylöjärven Vesi oy:ksi. Kaupasta tuli kirjanpidollinen 22,4 miljoonan euron myyntivoitto. Tällä myyntivoitolla katettiin Haverin ja Nikron alueille tehtyjä pakollisia maaperän puhdistusvarauksia, yhteensä 8 miljoonaa euroa. Myyntivoitto hyödynnettiin myös tekemällä investointivarauksia useaan kohteeseen tulevien vuosien investointiohjelmassa.

Ylöjärven kaupungin lainat olivat vuoden lopussa 96 miljoonaa euroa ja ne vähenivät edellisvuodesta 3,1 miljoonaa euroa. Asukasta kohti lasketun lainamäärän pieneni 101 euroa 2 927 euroon.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>