Uutiset

Onkiniemen kiinteistössä selvitystyö jatkuu

Onkiniemen kiinteistössä selvitystyö jatkuu

Tampereen kaupunki jatkaa Onkiniemen tehdaskiinteistössä selvitystyötä ja ilmanäytteiden ottoa. Onkiniemen tehdaskiinteistössä tuli esille asbestiongelma, kun museon välivarastona toimineen tilan lattiamateriaalin mureneminen käynnisti selvitykset museon varastoissa. Vuonna 1956 rakennetussa kiinteistössä otetuissa näytteissä (pyyhintänäytteet ja ilmanäytteet) löytyi asbestia. Kiinteistö asetettiin käyttökieltoon lisätutkimuksen ajaksi.

Näytteenottoa jatkettiin maanantaina 27.3. ja tiistaina 28.3. ilmanäytteiden osalta porraskäytävissä ja pyyhintänäytteillä vuokralaisten tiloissa. Neljännen kerroksen porraskäytävästä otetusta ilmanäytteestä löytyi raja-arvon ylittävä määrä asbestia. Osasta vuokralaisten tiloja löytyi myös asbestia. Vuokralaisiin otettiin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Keskiviikkona 29.3.2017 selvitystyö jatkuu ja ilmanäytteitä otetaan niiden vuokralaisten tiloissa, joissa on epäilys asbestista. Tulosten jälkeen tehdään Tampereen Tilakeskus tekee toimintasuunnitelma tilojen käyttöönotosta vuokralaiskohtaisesti. Asbestisiivous rappukäytävien osalta aloitetaan jo keskiviikkona 29.3.2017.

Vuokralaisille etsitään korvaavia tiloja mm. yritystoiminnan jatkumisen turvaamiseksi. Tavoite on, että mahdollisimman moni pystyisi puhdistustoimenpiteiden jälkeen jatkamaan Onkiniemen tiloissa. Onkiniemen tehdasrakennus on kiinteistökohde, jonka käyttö ratkaistaan tulevassa asemakaavassa. Tiloissa on myös kaupungin omia varastotiloja yli 3000 neliötä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>