Uutiset

Raitiotien rakentaminen tuo liikennejärjestelyjä Sammonaukiolle, Itsenäisyydenkadulle ja Sammonkadulle

today31.3.2017

share close

Raitiotieallianssi tekee raitiotien rakentamista valmistelevia liikennejärjestelyjä ja aloittaa työt Tampereella Sammonaukiolla, Itsenäisyydenkadulla ja Sammonkadulla 3.4. alkaen. Liikennejärjestelyt tuovat muutoksia alueiden autoliikenteeseen, pyöräilyyn, jalankulkuun ja bussiliikenteeseen.

Itsenäisyydenkadun ja Sammonaukion alueella ajoneuvoliikenteen enimmäisnopeus on jatkossa 30 kilometriä tunnissa ja ajokaistoja kavennetaan osittain. Itsenäisyydenkadulta väliltä Tammelan puistokatu–Kalevan puistotie poistuu käytöstä kaksi ajokaistaa, ja käytössä on yksi kaista kumpaankin suuntaan. Itsenäisyydenkadulta Sammonaukiolle ajettaessa ajojärjestelyt risteyksessä säilyvät nykyisellään.

Teiskontieltä länteen ajettaessa on jatkossa yksi kaista suoraan ajaville, yksi kaista oikealle ja yksi vasemmalle kääntyville.

Kalevan puistotien ylittävä suojatie Sammonaukion pohjoispuolella suljetaan. Töiden ajaksi suojatie siirtyy Kalevan puistotien ja Tammelankadun liittymään saarekkeellisena suojatienä, jonka ympärillä on hidastetöyssyt. Lisäksi poistuvat Teiskontien ylittävä suojatie sekä toinen Itsenäisyydenkadun ylittävistä suojateistä Salhojankadun liittymässä.

Viinikankadun ja Lähteenkadun liittymään rakennetaan huhti–toukokuun aikana liikennevalo-ohjaus. Rakennustöiden vuoksi Viinikankadun ylittävä suojatie joudutaan sulkemaan joidenkin työvaiheiden ajaksi. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille järjestetään kiertoreittejä, joille on opastus alueella.

Itsenäisyydenkadulta poistetaan Sammonaukiota lähimmät bussipysäkit kummaltakin puolelta katua. Itsenäisyydenkadulle jää yksi pysäkki kadun molemmille puolille.

Uusia liikennejärjestelyjä tehdään huhti-toukokuun vaihteessa, jolloin tulee muutoksia ajoneuvoliikenteen kaistajärjestelyihin ja ajolinjoihin sekä jalankulun ja pyöräilyn reitteihin.

Sammonaukiolla ja Itsenäisyydenkadulla aloitetaan raitiotien rakentaminen johtojen ja putkien siirtämisellä pois tulevan radan alta. Töitä tehdään pääasiassa päiväaikaan, mutta tarvittaessa myös öisin, jotta liikennettä häiritään mahdollisimman vähän. Sammonaukiolla raitiotie rakennetaan vuosien 2017 ja 2019 välillä neljässä päävaiheessa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%