Uutiset

Koivun kukinta heikkoa tänäkin keväänä

Koivun kukinta heikkoa tänäkin keväänä

Koivujen kukinnan ennustetaan jäävän heikoksi koko maassa, kertoo Luonnonvarakeskus. Koivujen heikko kukinta jo kolmatta vuotta peräkkäin on harvinaista, sillä vastaavaa ei ole havaittu lähes 40-vuotisen seurannan aikana.

Luonnonvarakeskuksen tutkijan Tatu Hokkasen mukaan leuto sää alkukesällä edesauttaa koivujen kukintaa. Edellisvuoden säässä ei tutkijan mielestä ollut mitään silmiinpistävää, joka selittäisi vaatimatonta kukintaa. Muita kukintaan vaikuttavia tekijöitä ovat Hokkasen mukaan puun rakenne ja kasvupaikka.

Koivuallergikkojen oireilua saattaa lisätä siitepölyn kulkeutuminen Suomeen. Ilmavirtausten mukana tuleva koivun siitepöly leviää Suomeen ennusteen mukaan huhtikuun puolivälissä, ennen kotimaisten koivujen kukintaa.

Luonnonvarakeskus odottaa myös kuusen kukinnan jäävän vaisuksi. Sen sijaan mänty saattaa kukkia runsaasti Lapissa.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>