Uutiset

Pella´s cafe sai ensimmäisenä Gluteenittoman palvelun merkin

Pella´s cafe sai ensimmäisenä Gluteenittoman palvelun merkin

Keliakialiitto on myöntänyt kahdelle ensimmäiselle suomalaiselle yritykselle Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeuden. Merkin saivat tänään tamperelainen Pella´s cafe ja rovaniemeläinen Cafe&Catering Soppa ja Sumppi.

Pella´s cafe on toiminut Tampereella kaksi ja puoli vuotta. Kahvilan leivonnaisista 90–95 prosenttia leivotaan itse. Pullaa lukuun ottamatta kaikki muu leivotaan gluteenittomista jauhoista. Pella´s cafen suosituimpia gluteenittomia tuotteita ovat kakut, suolaiset piirakat ja brunssi.

Gluteenittoman palvelun merkin perusteluissa kerrotaan, että Pella´s cafe ja Soppa ja Sumppi valmistavat ja tarjoavat luotettavasti gluteenittomia annoksia. Molemmat yritykset haluavat palvella hyvin gluteenitonta ruokavaliota noudattavia asiakkaita.

Keliakialiitto julkaisi Gluteenittoman palvelun merkin marraskuussa. Vastaavanlainen merkki on käytössä useassa Euroopan maassa, ja sen avulla on tarkoitus helpottaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ruokailua kodin ulkopuolella. Ennen Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeuden saamista toimipaikassa suoritetaan sertifiointikäynti, jossa gluteenittomuus varmistetaan käytännössä. Gluteenittomuuden toteutumista seurataan myös jatkossa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>