Uutiset

Pella´s cafe sai ensimmäisenä Gluteenittoman palvelun merkin

today6.4.2017

share close

Keliakialiitto on myöntänyt kahdelle ensimmäiselle suomalaiselle yritykselle Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeuden. Merkin saivat tänään tamperelainen Pella´s cafe ja rovaniemeläinen Cafe&Catering Soppa ja Sumppi.

Pella´s cafe on toiminut Tampereella kaksi ja puoli vuotta. Kahvilan leivonnaisista 90–95 prosenttia leivotaan itse. Pullaa lukuun ottamatta kaikki muu leivotaan gluteenittomista jauhoista. Pella´s cafen suosituimpia gluteenittomia tuotteita ovat kakut, suolaiset piirakat ja brunssi.

Gluteenittoman palvelun merkin perusteluissa kerrotaan, että Pella´s cafe ja Soppa ja Sumppi valmistavat ja tarjoavat luotettavasti gluteenittomia annoksia. Molemmat yritykset haluavat palvella hyvin gluteenitonta ruokavaliota noudattavia asiakkaita.

Keliakialiitto julkaisi Gluteenittoman palvelun merkin marraskuussa. Vastaavanlainen merkki on käytössä useassa Euroopan maassa, ja sen avulla on tarkoitus helpottaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ruokailua kodin ulkopuolella. Ennen Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeuden saamista toimipaikassa suoritetaan sertifiointikäynti, jossa gluteenittomuus varmistetaan käytännössä. Gluteenittomuuden toteutumista seurataan myös jatkossa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%