Uutiset

Tampereen yliopiston hakijamäärä kasvoi

Tampereen yliopiston hakijamäärä kasvoi

Tampereen yliopiston alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtaviin tutkinto-ohjelmiin oli keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa kaikkiaan 15 203 hakijaa. Määrä nousi hieman viime vuodesta. Luku sisältää myös avointen yliopisto-opintojen perusteella hakevat, jotka olivat nyt ensimmäistä kertaa mukana yhteishaussa.

Lääketieteen, kauppatieteiden, luokanopettajan sekä psykologian opinnot kiinnostivat tänäkin vuonna eniten Tampereen yliopistoon hakeneita. Lääketieteen lisensiaatin tutkinto-ohjelmaan tuli ensisijaisia hakemuksia 1 355 (kaikkiaan 1529), kauppatieteiden tutkinto-ohjelmaan 1016 (kaikkiaan 2 933), kasvatustieteiden tutkinto-ohjelman luokanopettajakoulutukseen 604 (kaikkiaan 1 740) ja psykologian tutkinto-ohjelmaan 553 (kaikkiaan 1900).

Yhteishaussa olivat viime vuoden tapaan haettavana myös useimpien yliopistojen suomenkieliset maisterikoulutukset. Nämä huomioiden Tampereen yliopistoon oli koko yhteishaussa yhteensä 16 874 hakijaa. Yhteishaun kokonaishakijamäärässä Tampereen yliopisto oli kolmanneksi suosituin yliopisto Helsingin ja Turun yliopistojen jälkeen.

Tampereen yliopiston valintakokeet alkavat toukokuussa. Tulokset julkistetaan viimeistään 30.6.2017.

Alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavissa hakukohteissa tarjolla on yhteensä yli 1400 opiskelupaikkaa, joista osa on varattu ensikertalaisille hakijoille.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>