Uutiset

Sunnuntai 9.4. on kuntavaalien vaalipäivä

Sunnuntai 9.4. on kuntavaalien vaalipäivä

Sunnuntaina 9.4.2017 on kevään kuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Kaikki äänestyspaikat ovat yhtäjaksoisesti auki klo 9 - 20. Varsinaisena vaalipäivänä äänestetään siinä paikassa, joka on merkitty koteihin jaettuun ilmoitukseen äänioikeudesta.

Äänestämään mennessä mukana on oltava passi, ajokortti tai muu kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ilmoitus äänioikeudesta on myös hyvä ottaa mukaan, mutta se ei ole välttämätön. Jos et pysty itse tekemään äänestysmerkintää, voit myös ottaa mukaasi oman vaaliavustajan, joka ei ole ehdokkaana oleva henkilö tai tämän lähisukulainen. Myös äänestyspaikalta löytyy vaaliavustaja.

Äänestyslippuun kirjoitetaan mahdollisimman selvällä käsialalla ehdokkaan numero - siihen ei pidä kirjoittaa mitään muuta.

Vaalipäivän äänten laskenta alkaa heti äänestyspaikkojen sukeuduttua klo 20, ja kuntavaalien alustava tulos on todennäköisesti selvillä vielä sunnuntaina ennen puoltayötä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>