Uutiset

Kuntavaalien tulos selvä: SDP on Pirkanmaan suurin puolue

Kuntavaalien tulos selvä: SDP on Pirkanmaan suurin puolue

Kuntavaalien tulos on selvä. SDP on Pirkanmaan suurin puolue. Pirkanmaan ehdokkaista eniten ääniä keräsi SDP:n Sanna Marin, joka toimi edellisellä kaudella valtuuston puheenjohtajana. Marin sai koko Suomen seitsemänneksi eniten ääniä.  SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly nousee uutena Tampereen kaupunginvaltuustoon. Lyly oli Tampereen kolmanneksi eniten ääniä saanut ehdokas.


SDP:n Sanna marin oli kuntavaaleissa Pirkanmaan ääniharava yli 5600 äänellä. (Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP)

Vihreiden historian paras tulos näkyi hyvin mm. Ylöjärvellä, jossa Vihreät kaksinkertaistivat valtuustopaikkojensa määrän neljästä kahdeksaan. Myös monissa muissa kunnissa Vihreät sai nostettua edustajiensa määrää. Suurissa kaupungeissa äänestysinto oli hieman maan keskitasoa paremmalla tasolla. Tampereen äänestysprosentti oli kuntavaaleissa 59,9.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>