Uutiset

Taidemuseon ja Pyynikintorin suunnittelukilpailuun 147 ehdotusta

Taidemuseon ja Pyynikintorin suunnittelukilpailuun 147 ehdotusta

Kilpailutyö: DIAMONDS AND RUST[/caption]

Tampereen taidemuseon alueen sekä Pyynikintorin yleinen kansainvälinen suunnittelukilpailu on päättynyt 27.3.2017. Ehdotuksia tuli 147 kappaletta. Merkittävä osa töistä tuli Suomen rajojen ulkopuolelta. Ehdotusten nimimerkit ja kuva-aineistoa on julkaistu kilpailun internetsivuilla.

Töiden parhaimmiston on tarkoitus olla selvillä toukokuun alkupuolella. Parhaimmista ehdotuksista pyydetään tekijöiltä pienoismallit toukokuun aikana. Kilpailu aiotaan ratkaista elokuussa.

Kilpailun tarkoituksena on löytää Tampereen taidemuseon laajennuksen toteuttamiseksi arkkitehtonisesti korkeatasoinen ratkaisu, jossa esteettiset, toiminnalliset ja teknis-taloudelliset sekä kestävän kehityksen tavoitteet on ratkaistu tasapainoisesti.

Kilpailulla halutaan kehittää museon tilallisia lähtökohtia ja koota eri toimipisteisiin hajautettua museotoimintaa yhteen sekä kohottaa museon vetovoimaa ja tunnettuutta myös vaikuttavan arkkitehtuurin kautta. Myös kaupunkikuvallisia ja toiminnallisia ideoita Pyynikintorin alueen kehittämiseksi ja täydentämiseksi korkeatasoisena ja elinvoimaisena julkisena kaupunkitilana haetaan. Keskeisenä lähtökohtana on pysäköintipaikkojen sijoittaminen Pyynikintorin alle.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>