Uutiset

TAMK maan toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu

TAMK maan toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen kevään yhteishakuun osallistui kaikkiaan 151 600 hakijaa. Tampereen ammattikorkeakouluun jätettiin 18 186 hakemusta. Hakijamäärältään TAMK on maan toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu, eniten hakijoita oli pääkaupunkiseudun Metropolia Ammattikorkeakouluun. Kun hakijamäärään lasketaan myös kaikki yliopistoihin hakeneet, TAMK on neljän suosituimman korkeakoulun joukossa.

TAMKiin hakeneista 8467 oli merkinnyt sen ykköskohteekseen. Hakukohteita eli TAMKissa syksyllä alkavia koulutuksia oli yhteishaussa 39 ja niissä haettavana yhteensä 1705 aloituspaikkaa.

Sosiaali- ja terveysalan koulutus on edelleen suosituin. Ylivoimaisesti eniten kiinnosti ensihoitajan koulutus, johon oli 1699 hakijaa, joista ensisijaisia 628 – jokaista aloituspaikkaa tavoittelee siis yli 25 ensisijaista hakijaa. Fysioterapeuttikoulutukseen oli 18,1, kätilökoulutukseen 15,3, terveydenhoitajakoulutukseen 15,0 ja sosionomikoulutukseen 12,5 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin hakeneiden määrä laski, mutta ensisijaisten hakijoiden osalta tapahtui jopa kasvua tai tilanne oli lähes muuttumaton viime vuoteen verrattuna.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>