Uutiset

Museovirastolta avustusta mediamuseo Rupriikille

today12.4.2017

share close

Museovirasto on myöntänyt yhteensä 100 000 euroa avustuksia 15 liikenteen ja viestinnän kulttuuriperintöhankkeelle. Avustusta saaneista kohteista viisi liittyi liikenne- ja viestintäalan museoiden hankkeisiin ja kymmenen erilaisten maaliikenteen kulkuvälineiden restaurointiin tai konservointiin.

Museoille avustusta myönnettiin liikenteeseen tai viestintään liittyviin kokoelmia, näyttelyitä ja yleisötyötä kehittäviin hankkeisiin. Esimerkiksi tamperelainen Mediamuseo Rupriikki sai 16 700 euron avustuksen hankkeeseen, jossa tuotetaan mobiiliteknologiaan, pelikulttuuriin ja televisiohistoriaan liittyviä videohaastatteluja kokoelmien, tutkimustoiminnan ja näyttelyiden käyttöön.

Kangasalla sijaitseva Vehoniemen Automuseoseura ry sai 4200 euroa avustusta valokuva-arkiston perustamiseen ja digitointiin.

Kulkuvälineistä avustuksia saivat kolmen rautatiekohteen, kolmen auton, kahden kaivinkoneen sekä kiitoreen ja traktorin restaurointi tai konservointi.  Vanhin avustetuista kulkuvälineistä on Tampellan tehtaalla Tampereella 1917 valmistunut höyryveturi HKR 5, joka on aikoinaan liikennöinyt Hyvinkään-Karkkilan-radalla ja tunnetaan tuttujen kesken nimellä ”Sohvi”.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%