Uutiset

VR:n lähiliikennealue laajenee Tampereelle

VR:n lähiliikennealue laajenee Tampereelle

VR:n lähiliikennealue laajenee Tampereelle 19. kesäkuuta. Liikenne nykyisillä lähiliikenteen reiteillä Riihimäelle, Lahteen ja Siuntioon on saman tyyppistä työmatkaliikennettä kuin Riihimäki-Tampere ja Riihimäki-Lahti -rataosilla. Tämän vuoksi jatkossa lähijunalla pääsee myös kulkemaan Tampereelle asti.

Samalla 19.6. alkaen lähijunaliikenteessä otetaan käyttöön uusi asiakaspalvelumalli, jossa lipunmyynti lähijunissa loppuu ja konduktöörit alkavat kiertää junissa pareittain. Juhannusviikosta alkaen lippu lähijunaan pitää olla ostettuna ennen junamatkan alkua. VR:n lähiliikennelipun voi ostaa VR Lähijunat -mobiilisovelluksesta ja uudistuvasta vr.fi-verkkokaupasta. Lippuja Tampereen, Lahden ja Siuntion suuntaan saa myös R-kioskeilta ja asiakaspalvelusta. VR:n lippuautomaateista ja asemien lipunmyynnistä saa sekä VR:n että HSL-alueen  lippuja.

Jatkossa  konduktöörit liikkuvat junissa pareittain auttaen ja opastaen sekä katsoen samalla asiakkaiden matkaliput. Ollessaan junassa konduktöörit palvelevat asiakkaita koko junassa, kun aiemmin konduktööri liikkui vain lipunmyyntivaunussa. Käytyään yhden junan läpi, konduktöörit siirtyvät seuraavaan. Konduktöörit käyvät noin 75 %:ssa junista kuitenkin niin, että vilkkaimmilla reiteillä käydään useimmin. Ilta- ja yöaikaan kaikissa junissa on konduktöörit.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>