Uutiset

Akaassa ja Lempäälässä vaarallista ilkivaltaa rautatiellä

Akaassa ja Lempäälässä vaarallista ilkivaltaa rautatiellä

Poliisille on ilmoitettu useista tapauksista, joissa nuoret ovat aiheuttaneet vaaratilanteita Akaan Viialan rautatieasemalla. Nuoret ovat muun muassa menneet vaarallisen lähelle junia, jotka kulkevat noin 200 km/h nopeudella aseman ohi.

Akaassa on poliisille ilmoitettu myös tapauksista, joissa rautatiekiskoille on laitettu esineitä. Esineet voivat vaarantaa junaliikennettä ja myöhästyttää junien kulkua, jos juna täytyy pysäyttää ja tarkistaa paikan päällä. Pahimmillaan ne voivat vahingoittaa vakavasti raideliikennettä ja matkustajia.

Myös Lempäälän Hakkarissa rautatielle ja kiskojen läheisyyteen on asetettu muun muassa läheisistä taloista varastettuja postilaatikoita ja postilaatikoiden teline.

Viialassa sattuneista tapauksista poliisilla on käynnissä tutkinta liikennetuhotyön yrityksestä mm. 23.3.2017 ja 5.4.2017. Lempäälässä tapahtuneita rikoksia tutkitaan toistaiseksi varkauksina ja vahingontekoina. Raideliikenteen häiritsemisestä jotain tietävät voivat laittaa vihjeitä sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai soittaa Valkeakosken poliisiasemalle numeroon 0295 445 877 ma-su klo 8-16.

Poliisi on lisännyt valvontaa rautatieasemalla ja rautateiden läheisyydessä. Poliisi pyytää vanhempia keskustelemaan asiasta nuorten kanssa, jotta asian vakavuus ymmärretään.

Poliisi tutkii raideliikenteen haittaamista ja vahingoittamista tapauksesta riippuen liikenteen häirintänä tai liikennetuhotyönä tai sen yrityksenä. Rikosoikeudellisena seurauksena voi olla vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen. Lisäksi seurauksena voi olla huomattavia vahingonkorvauksia.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>