Uutiset

Mouhijärvellä valui vaarallisia aineita pohjavesialueelle - vedenotto alueen kaivoista keskeytetty

Mouhijärvellä valui vaarallisia aineita pohjavesialueelle - vedenotto alueen kaivoista keskeytetty

Mouhijärvellä Hyynilänkankaan pohjavesialueella tapahtui perjantaina 21.4. aamupäivällä onnettomuus, jossa ympäristölle vaarallisia aineita joutui maastoon. Kyseessä oli kuljetus, jonka kyydissä oli mukana mm. kasvintorjunta- ja kyllästysaineita. Rekan kaatuneesta perävaunusta maahan valuneiden aineiden poisto on aloitettu ja pilaantunutta maata on kuorittu alueelta pois.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Hyynilänkankaan vedenottamon kaivon arvioidulla vedenmuodostumisalueella. Vedenotto kaivosta on varmuuden vuoksi keskeytetty. Parhaillaan selvitetään maahan valuneiden aineiden määrää sekä arvioidaan sitä, onko aineiden kulkeutuminen pohjaveteen todennäköistä.

Alueelta otetaan lähipäivien aikana ensimmäisiä pohjavesinäytteitä mahdollisen pohjaveden pilaantumisen seurantaa varten.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>