Uutiset

Kysely: Tampereella ärsyttää kalliit pysäköintimaksut

Kysely: Tampereella ärsyttää kalliit pysäköintimaksut

Puhelinpysäköinnin palveluja tarjoava EasyPark selvitti Tampereella liikkuvien pirkanmaalaisten autoilijoiden pysäköinnin kipupisteet. Tampereella autoilevien Top 3 ärsytyslistaukselle nousevat pysäköinnin kalleus, vapaan parkkipaikan löytäminen ja liian kalliit parkkisakot. Tampereella pysäköintimahdollisuuksista löytyy toki myös hyviä puolia. Kyselyyn vastanneiden mielestä Tampereella on hallipaikkoja riittävästi ja maksu-automaattejakin löytyy tarvittava määrä. Tulokset selviävät EasyPark Suomen huhtikuussa 2017 teettämästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi 500 pirkanmaalaista autoilijaa ja moottoripyöräilijää.

Pysäköinnin hinnoittelu Tampereella ei ole pirkanmaalaisten autoilijoiden mielestä oikealla tasolla. Autoilijat kertovat parkkeerauksen hinnan olevan ärsytyslistan numero yksi. Kakkoseksi nousee vapaan parkkipaikan metsästys ja kolmannen sijan vie kalliit parkkisakot. Joka kolmas pirkanmaalainen autoilija on sitä mieltä, että parkkisakot ovat ehdottomasti liian kalliita ja viidennes vastaajista toivoisi, että pysäköinninvalvojat olisivat vähemmän innokkaita.

Pysäköinnin suhteen kaikki ei ole pielessä. Pirkanmaalaisten mielestä Tampereella on onnistuttu parhaiten hallipaikkojen ja maksuautomaattien määrässä. Parkkihalleista löytyviin pysäköintipaikkojen määrään 72 prosenttia on tyytyväisiä. Maksuautomaatteja Tampereella on riittävästi 64 prosentin mielestä ja 86 prosenttia kertoo niiden toimivan moitteettomasti.

EasyParkin palvelulla pysäköitiin Tampereella vuonna 2016 yli 500 000 kertaa. Kasvua edelliseen vuoteen syntyi 50 prosenttia. Vuosi 2017 on myös alkanut kasvuvauhdissa. Pelkästään maaliskuussa EasyParkin palvelulla maksettiin Tampereen alueen pysäköintejä lähes 53 000 kertaa. Kokonaisuudessaan Suomi on puhelinparkkeerauksen edelläkävijä ja maailman ensimmäinen maa, jossa kaikissa kaupungeissa pystyy maksamaan parkkeerauksen puhelimitse.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>