Uutiset

Mouhijärven Hyynilänkankaan pohjavesinäytteiden ensimmäiset tulokset loppuviikosta

Mouhijärven Hyynilänkankaan pohjavesinäytteiden ensimmäiset tulokset loppuviikosta

Pirkanmaalla Mouhijärvellä Hyynilänkankaan pohjavesialueella tapahtui perjantaina 21.4. aamupäivällä onnettomuus, jossa ympäristölle vaarallisia kasvintorjunta- ja kyllästysaineita joutui maastoon rekan perävaunun kaaduttua tienpientareelle.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Hyynilänkankaan vedenottamon kaivon arvioidulla vedenmuodostumisalueella, jonka vuoksi vedenotto kaivosta keskeytettiin varmuuden vuoksi.

Vaikka pohjaveden merkittävä pilaantuminen ei ole todennäköistä, on alueelta otettu alkuviikosta ensimmäisiä näytteitä pohjavesiseurantaa varten. Näytteitä otetaan sekä maaperästä että pohjavedestä. Tulokset valmistuvat aikaisintaan loppuviikosta. Aineiden mahdollinen imeytyminen pohjaveteen kestää olosuhteista riippuen päiviä tai viikkoja.Seurantaa jatketaan vielä muutamien viikkojen ajan, jonka jälkeen seurannan jatkon tarvetta arvioidaan uudelleen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>