Uutiset

Näyttelijä Matti Viironen on kuollut

Näyttelijä Matti Viironen on kuollut

Tampereen Työväen Teatterin pitkäaikainen näyttelijä Matti Viironen (s. 2.5.1947 Turussa) menehtyi 24.4.2017 pitkällisen sairauden jälkeen.

Matti Viironen työskenteli Tampereen Työväen Teatterissa kiinnitettynä näyttelijänä 24 vuotta vuosien 1973-1997 aikana. Hän oli ennen kiinnitystään opiskellut näyttelijäksi Tampereen yliopistossa 1969-1973.

Lukuisia kiitettyjä rooleja tehneen Matti Viirosen tehtäviä olivat muun muassa Edmund (Pitkän päivän matka yöhön), Sisäinen minä (Täältä tullaan, Amerikka) ja Akusti (Niskavuoren Heta). Viironen muistetaan myös Molieré-komedioiden vahvana tulkitsijana. Hän teki Saiturin pääroolin vuonna 1993 ja vuonna 1997 Luulosairaan pääroolin viimeisenä roolityönään ennen eläkkeelle jäämistään. Viironen näytteli myös lukuisissa televisiosarjoissa, kuten Rintamäkeläiset ja Kotirappu, sekä elokuvissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>