Uutiset

Uudenkylän seurakuntatalon myynnistä esisopimus

today26.4.2017

share close

Tampereella Uudenkylän seurakuntatalon kiinteistökaupasta on tehty esisopimus Esikoiset ry:n kanssa, kertoo Tampereen seurakunnat. Messukylän seurakuntaneuvosto päätti syksyllä 2015 luopua Uudenkylän seurakuntatalosta, joka sijaitsee osoitteessa Ali-Huikkaantie 13. Seurakuntatalon toiminta on siirretty muihin tiloihin.

Uudenkylän seurakuntatalon jatkokäytöstä on neuvoteltu viime vuonna kahden uskonnollisen yhteisön kanssa. Esikoiset ry:n kanssa tehdään Uudenkylän seurakuntatalon kiinteistökaupan esisopimus, sopimus kiinteistön korjaustöistä ja sopimusluonnos tilojen vastavuoroisesta käytöstä.

Uudenkylän seurakuntatalo on seurakuntayhtymän omistamalla tontilla, jossa seurakuntayhtymällä on meneillään asemakaavamuutosprosessi. Kaavamuutoksen myötä tontille syntyisi uutta rakennusoikeutta, joka voidaan kaavan vahvistuttua myydä vuokraoikeutena asuntorakentamiseen. Kaavamuutoksen yhteydessä erityisesti Maakuntamuseon puolelta on esitetty toivomus, että seurakuntatalo suojeltaisiin.

Lopullisen sopimuksen syntyminen edellyttää, että kesken oleva kaavoitusprosessi saadaan päätökseen ja kohde todetaan koekäyttöajan päätteeksi olevan käyttötarkoitukseen nähden toimivassa kunnossa. Aiesopimuksen mukaan tämä tapahtuisi alustavasti 31.5.2019. Kohteesta neuvoteltu kauppahinta on 350 000 euroa. Kauppahinnassa on huomioitu se, että seurakuntatalorakennusta ei kaavallisen suojelun vuoksi saa purkaa.

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi kokouksessaan 20. huhtikuuta Uudenkylän seurakuntatalon kiinteistökaupan esisopimuksen, sopimuksen kiinteistön ja luonnoksen sopimuksesta tilojen vastavuoroisesta käytöstä. Yhteisen kirkkovaltuuston päätös alistetaan edelleen kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%