Uutiset

Kuningatar Elisabet II:n postimerkkiaarteet Postimuseoon

today27.4.2017

share close

Mauritiuksen postilaitoksen kahden pennyn Post Office -merkki vuodelta 1847. Käyttämättömiä merkkejä on tiedossa vain neljä. Kuva jäljennetty kuningattaren luvalla, jolle sen tekijänoikeudet kuuluvat.[/caption]

Tampereella sijaitseva Postimuseo avaa ainutlaatuisia huippuharvinaisuuksia sisältävän näyttelyn Ensimmäiset postimerkit – Helmiä kuningatar Elisabet II:n ja Postimuseon kokoelmista 28.4.–28.5. museokeskus Vapriikissa Tampereella. Kuningatar Elisabetin omistamat mittaamattoman arvokkaat postimerkkiaarteet ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä Suomessa. Omista kokoelmistaan Postimuseo esittelee harvoin nähtyjä kohteita, joita tunnetaan maailmalla vain muutamia.

Näyttely on osa Tampere-talossa 24.–28.5. järjestettävää suurta kansainvälisistä postimerkkitapahtumaa FINLANDIA 2017, jonka suojelijana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Esillä on useita postimerkkejä, jotka ovat ainutlaatuisia ja lajissaan ensimmäisiä. Isossa-Britanniassa julkaistiin maailman ensimmäinen postimerkki Penny Black vuonna 1840. Merkkiin on kuvattu kuningatar Viktorian silhuetti. Ennen mustan pennyn julkaisemista valtiovarainministeriö järjesti vuonna 1839 avoimen suunnittelukilpailun, jolla etsittiin ratkaisua kysymykseen, kuinka maksettu postimaksu voitaisiin osoittaa lähetyksellä. Näyttelyssä on mukana myös näitä kilpailuehdotuksia.

Mauritius, ensimmäisenä brittiläisenä siirtomaana, julkaisi omat postimerkkinsä vuonna 1847. Näyttelyssä esiteltävä käyttämätön sininen kahden pennyn Mauritius Post Office -merkki vuodelta 1847 on yksi maailman harvinaisimmista postimerkeistä. Myös Bermudan kuvernöörin tilapäismerkit vuosilta 1848–1854 kuuluvat kuningattaren kokoelman aarteisiin.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%